05Jun 2015

Clinique Anti Blemish BB Cream SPF40

Posted by at in Bas, Make Up

Clinique bb cream

Clinique släppte en ny BB-creme under mars månad och jag tänkte skriva lite om den. Anti Blemish BB Cream SPF40 är en BB-cream som finns tillgänglig i fem nyanser, den ska täcka orenheter utan att täppa igen porerna eller ökar risken för ytterligare utbrott. Den lätta cremen är lätt färgkorrigerande samt tunn och rinnig i sin formula. En matt BB-crem som ger oljekontroll i t-zonen med en tålig och medium täckning med UVA / UVB-skydd.

bb cream

Jag fick hem nyansen Light och från första början var min tanke att den är för mörk för min ljusa hy, men det var den inte. Den liksom smälte in i min egna hudnyans och va inte alls mörk. Lätt att arbeta med och den täckte röda partier bra. Resultatet blir jämt och fint. Jag föredrar att använda en platt puderborste vid applicering. Det är även lätt att bygga upp täckningen om så önskas. Känns inte alls tung eller kakig på huden och den får godkänt för att den håller min hud matt större delar av dagen. Jag har blandhy och har en tendens att ha torra partier samtidigt som oljiga. Min största oro för denna produkt vara att den inte skulle klara av de torra partierna, men de var inga problem, bara man har en bra hudvårdsrutin/grund innan man börjar applicera BB-cremen. Extra plus får den för sin höga SPF 40. Anti Blemish BB Cream SPF40 är den ultimata produkten till sommaren för mig.

Betyg: BBBBB av 5 möjliga B
Pris: 295 kr/ 30ml

 

Kommentera