/ augusti 2012

07Aug 2012

Att överdriva

Posted by at in Övrigt
Alla modellbolag/fotografer håller på och retuscherar bilder mer eller mindre, visst fine, men när det överdriver, det är då jag reagerar mycket negativt. Igår besökte jag eleven.se och på deras framsida dyker det upp en tjej som liknar Angelina Jolie och i vänster hörn läser jag NOUBA. Har hon börjat göra reklam för dem, undrade jag?
 
Nouba – Nordic Sunset, sommarkollektion 2012
 
Men det som först dyker upp i mitt huvud och som sina ögon mindre gillade va hur retuscherad kvinnan på bilden var. Klickade mig vidare och fick upp en ny bild (bilden nedan), samma sak där. Jag förstår att man vill att bilderna ska se bra ut och att målet är att sälja sina produkter, men när man går till överdrift, gillar jag inte. Deras ögon och hy, perfekta.
 
 
Samma sak med all TV reklam och de olika mascaror. USCH…lösögonfransar till max. Innan gick jag på sån reklam, jag var alltså en av dem som skulle ha just den mascaran som gav, så otroligt fina och långa fransar. Jag föll för det då och gör det av och till fortfarande, fast man vet att det nästan är omöjligt att få sådana fransar, med endast mascara.
 
Vaför håller de då på och överdriver så mycket?? Sålde inte mascarorna förr, då de gjordes reklam utan de överdrivna fransarna??
 
Ja, vad vet jag. Behövde skriva av mig om detta, då jag allt mer reagerar på dess överdrivenhet.
 
05Aug 2012

Nubar – SEXY RED

Posted by at in Naglar
 
Just nu är detta röda lack från Nubar i fäger sexy red en favorit hos mig. Hittade det igår, glömt hur fint det är. Lätt att pensla på och torktiden är inte fy skam den heller. Två lager behövs dock för att det ska se bra ut. 
 
På hösten gillar jag mer mustiga/mörkare röda nyanser. Detta lack är de perfekta röda om man ska på t.ex. date. =)
 
 
05Aug 2012

NYX High Definition Photogenic Foundation

Posted by at in Bas
Info från eleven.se:
En flytande foundation framtagen med “HD Photogenic” som ger en felfri hy. När ljuset träffar huden så speglas ljuset och gör att huden ser slät och jämn ut samt minskad synlighet av porer.

Den ger en felfri hud med tack vare tri-peptider som främjar kollagenproduktionen, minskar rynkor och porer, samt föryngrar huden. High Definition Photogenic Foundation är perfekt för dagligt bruk, denna flytande foundation glider på lätt för en perfekt slät hy och för ett daggigt snyggare utseende.
– Hög definition.
– Berikad med mineraler.
– Fri från parabener & talk.

 
Jag har haft denna foundation hemma ett bra tag nu, men inte testat den pga fel nyans. Den är mycket mörk (nyans 03 Natural) och har även lite rosa i undertonen, vilket inte passar min bleka hud. Hela dagen idag har jag varit hemma och tänkte varför inte testa den, medans man är själv hemma och inte behöver vistas ute. Vill inte skrämma någon, då jag inte ser normal ut, ser ut som en fjortis.
 
Jag applicerade foundationen med en foundationpensel och den var spidig att arbeta med. Täcker super bra (har många fläckar i ansiktet nu, vilket många gravida får), både pigmentfläckar, finnar, röda partier, ja allt. Samtidigt som den täcker, känns den inte tung på hyn och fungerar även bra på torra partier. Jag blev inte glansig av den och hållbarheten är ett stort plus. Skulle tvätta av den för en stund sen, fick hålla på ett tag. Ett annat plus är ju att den är både paraben och talkfri, samtidigt som den är berikad med mineraler. Ett litet minus är nyansen, som är mörkare än vad den låter på namnet och ser ut på bilden. 
 
    
 Bild från eleven.se och min egna.
 
Denna foundation från NYX kan jag verkligen rekommendera för de med problemhy eller för de som vill ha en bra party foundation. Jag kommer nog att beställa en nyans ljusare (02 Soft Beige) och hoppas på att den passar bättre.
 
Priset för 36g ligger på 299kr och finns att beställa ifrån eleven.se
 
 
04Aug 2012

OPI Germany collection – fall 2012

Posted by at in Naglar
Bild: OPI.com
 
Augusti redan…oj, tiden gå för fort. Någon sommar har vi inte haft enligt mig. Visst är det fint med alla höstens färger och ja, jag kan redan nu säga att jag känt lukten av hösten om kvällarna, då jag varit ute med hunden. Men det spelar ingen roll att hösten är påväg in då jag har mycket och se fram emot i höst/vinter. Spännande med alla höst kollektioner bland annat. Tänkte lägga upp ett par som jag gillar, men som några av er kanske redan sätt. Först ut är OPI:s höst kollektion Germany collection. Kollektionen består av 12 lack i olika färger och jag anser att det finns en nyans för alla. Det finns lack för de som gillar mer diskreta fäger, de som gillar “klassiska” röda metall färger och lite udda, vågade färger. 
 
Från vä:
 
1. Don’t Talk Bach to Me, there’s nothing mellow about this sassy lime-yellow.
2. Schnapps Out of It! Shake off the blues with a shot of fall’s must-have mauve!
3. Deutsch You Want Me Baby? a self-assured shade of shimmering red-orange
4. Danke-Shiny Red, you “Bitte” try on this ravishing ruby before it’s too late!
5. German-icure by OPI, the best burgundy shimmer in the business.
6. Suzi & the 7 Düsseldorfs, the most beautiful bright purple of all.
7. Every Month is Oktoberfest, prost! Here’s to the prettiest plum in the Biergarten
8. Unfor-Greta-bly Blue, everyone’s favourite Fräulein loves this über shiny blue.
9. Nein! Nein! Nein! Ok Fine!, a bodacious black-olive? We say “Ja! Ja! Ja!”
10. Berlin There, Done That, a travelling taupe that’s seen it all. (Yep, that too)
11. My Very First Knockwurst …and what a magical rosy-nude rendezvous it was!
12. Don’t Pretzel My Buttons, a haute honey-beige that can always make you smile.
 
OPI har alltid varit bra på att namnge sina lack. Jag har inte sätt lacken än eller testat de, men är suger på Don’t Talk Bach to Me och Unfor-Greta-bly Blue. Lacken kommer att börja säljas ute i butikerna i mitten av denna månad för 150 kr.
 
Finns det något lack som faller er i smaken?