/ oktober 2009

10Okt 2009

Make Up Factory & BeYu

Posted by at in Make Up, Ögon

Dagens ögon ser ut såhär:

Öga Make Up Factory & BeYu

Jag har använt min utav:

  • Make Up Factorys Eye Colors nr 45, lila toner
  • BeYu Spotlight mascara
  • Svart ögonskugga Viva la Diva
  • Vit kajal, Isadora

Make Up Factory & BeYu

Spotlight mascaran är lätt att arbeta med och klumpar sig inte. Den har en lätt böjd borste och lagom stor. Jag använder den som en vardagsmascara. Naturliga sepererade fransar blir resultatet. Fina lila toner på ögonskuggorna. Min kamera vill inte samarbeta med mig. Får inte bra bild på skuggorna (första bilden). Bilderna är tagna i dagsljus.

Hur gör ni för att få en bra bild på er make up?

 
09Okt 2009

Dove HairMinimising

Posted by at in Kroppsvård

Dove deo 

Dove HairMinimising Anti-perspirant är en deodorant som skall göra håret i armhålorna fint, mjukt och mindre synligt. Pro-Epil Complex heter den nya formulan för produktserien och den innehåller ett antal naturliga extrakt som solrosfröolja, johannesörtextrakt och trollhasselextrakt. HairMinimising produkterna är milda och återfuktande. Huden skall känns torr, fräsch och väldoftande hela dagen.

Jag är oftast skeptisk mot liknande produkter. Att en deo kan ta bort hår under armarna låter lite väl för bra för att vara sant, kan jag tycka. Men efter att jag läst lite mer om produkterna i pressmeddelandet fattade jag att den inte skall ta bort håret under armarna, utan den skall göra håret mindre synlig och mjukare. Det skall även vara lättare att ta bort håret just pga att håret blir finare och tunnare. Medierna kan verkligen ge ut fel budskap ibland.

Vad tycker jag om Doves HairMinimising deodorant då?

Efter att ha använt den ett bra tag nu, måste jag säga att jag gillar den. Jag upplever att mina armhålor känns mer hårfria, torrare och fräscha hela dagen. Det är super skönt men konstigt också, jag som nästan hade bestämt mig att inte ens testa produkterna i förväg, för jag tror inte på dem. Jag hade fel och det var bra att jag gav HairMinimising en chans. Jag rakar mig inte lika ofta längre. Super skönt. Självklart kan resultatet upplevas olika beroende på individens typ av hårväxt och man får använda den lite längre för att kunna känna/se skillnaden.

Dove HairMinimising består av två doftvarianter Wild Rose och Nature Fresh. Wild Rose med inslag av ros, mysk och fresia finns som spray och roll-on. Nature Fresh med inslag av citrus, pion, fresia samt magnolia finns bara som roll-on. Bra där Dove. Spray kan kännas mer hygieniskt än roll-on,  oftast kan jag uppleva roll-on som mer kladdig och att den lämnar vita fläckar på kläderna.

Dove HairMinimising Anti-perspirant finns att köpa lite överallt och ca priset är 33-38 kr

Vad väljer du för typ av deo? Roll-on eller spray?

Roll-on eller spray

 
08Okt 2009

Julkit från OPI

Posted by at in Kollektioner, Kroppsvård, Naglar

Vissa har redan börjat köpa julklappar, andra väntar in i det sista medans andra inte köper några klappar alls i år. OPI har tagit fram lite insperation inför julklapps listorna för er som nu skall köpa klappar i år. Kiten kommer att finnas ute i butikerna från och med november.

OPI kroppsvård

Hydrate & Celebrate Coconut Melon och Hydrate & Celebrate Mango. De nya kroppscremerna med tillhörande handkräm och återfuktande läppglans. 295 kr/ per kit. Mango luktar underbart, har den hemma.

OPI handvård

Juices For You, OPI´s fantastiska fruktiga Avojuice handkrämer, 195 kr

OPI nagelvård

Give Holidays A Hand, High intensity hand & nail creme och Avoplex nagelolja, 295 kr

OPI Naglar & läppar

Decorate Your-Elf med lack ur jul kollektionen och machande läppglans, 315 kr

Från vänster All A-Bordeaux The Sled, Holiday Glow och Meet & Jingle.

 
07Okt 2009

Chanel Vinter 2009

Posted by at in Kollektioner

Chanel vinter 2009

Jag faller verkligen för Chanels vinterkollektion 2009. Färgerna är underbara och jag kommer absolut att använda mig av liknande färger till vinter. Bilderna inspirerar mig. Visst är de underbara?

Chanel vinter 09

Det gäller att vara lite brun dock om man skall använda dessa kraftiga färger, annars ser man lätt lite spökaktig ut. Min vän Tanja, visar upp läppstiftet Rouge Allure “Maniac”,  mascaran “Inimitable” och cremeögonskuggorna från “Noir Obscur” kollektionen. Snyggt, snyggt och åter igen SNYGGT.

 
07Okt 2009

Köp rosa varor under oktober månad

Posted by at in Beauty Couture Tipsar

rosa-bandet

Jag fortsätter och tipa er om rosa bandet varor.

Estée Lauder tar hjälp av Elizabeth Hurley under den rosa månaden. Elizabeth Hurley har valt ut 2 egna Lip Design kollektioner. I kollektionerna ingår läppstift i nyanserna Bois de Rose och Elizabeth Pink. Läppglans Pink Lady och Blush. Läpppenna, Spice Writer och Pink Writer. En kollektion kostar $22.00 och självklart går en slant till rosa bandet kampanjen. Man kan även köpa spegeln Golden Ribbons Mirrored Compact för $55.00 och Jeweled Pink Ribbon brosch för $12.50

Cliniques minigloss med nyckelring är super söta. Nyanserna Air Kiss, Whisper och Kissyfit passar alla tillfällen. Dessa blir dina för 200 kr varav 10 kr går till rosa bandet.

Apotekets hudvårdsprodukter hakar på kampanjen och även de har utvalda produkter för rosa bandet. Älskar att hudsalvan är i rosa, den gröna är tråkig. Salvan kostar 18 kr och 2 kr går till cancerfonden.

Familjens favorit duschcreme Family Fresh So Soft ger 1 kr per såld duschcreme till fonden.

ghds Pink Limited Edition Box Set ”Pretty In Pink” ger bort €10 för varje såld box.

Även Schwarzkopf Professional stödjer Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Om man köper produkter från varumärkena BC Q10, Novelle och SEAH HAIRSPA bidrar man med 25 kr per kit.

 
07Okt 2009

Förbered din hud inför vintern med HTH

Posted by at in Hudvård

Hösten, men framför allt vintern innebär för många torr och stram hud. Jag är en av dessa i mängden. Att smörja in sig i tid är inte dumt, om man vill förebygga detta problem.

Många faktorer kan dock ligga bakom detta problem. Ett av dessa kan vara temperaturväxlingarna, när man går in och ut. Sverige har nämligen mycket låg luftfuktighet vintertid, även den uppvärmda inomhusluften är oftast torr.

Mjölksyra och karbamid är två ämnen som naturligt finns i huden och stärker hudens fuktbindande förmåga. HTH (Hjälper Torr Hud) bygger på denna unika kombination av dessa ämnen och hjälper huden att behålla rätt fuktbalans.

HTH

I HTH sortimen finns:

  • Original Lotion – Klassikern som förbättrar hudens fuktbalans både snabbt och på längre sikt.
  • Original Creme – För dig med vissa torra partier som armbågar, vader och överarmar
  • Original Body Creme – För hud som ibland blir torr
  • Original Cream Shower – Återställler fuktbalansen i huden, torkar ej ut.
  • Balance Lotion – Lättare alternativ till Original Lotion (finns ej med på bilden ovan)
  • Balance Cream Shower – Lättare alternativ till Original Cream Shower (finns ej med på bilden ovan)

5 av produkterna är milt parfymerade. För de som är allergiska rekommenderas Original Creme och Original Lotion utan parfym (säljs på apoteket).

HTH hittar du bl.a hos välsorterade dagligvarubutider, Åhlens och Kicks.

 
06Okt 2009

Beauty Couture vill ha…

Posted by at in Bas, Make Up

 

Clinique Superbalanced Powder Makeup SPF 15

Cliniques Superbalanced Powder Makeup SPF 15. Jag är alltid i behov av ett nytt puder efter sommaren. Kan detta puder vara den jag är ut efter tro?

Pudret ovan finns i 8 nyanser och skall hålla upp till 8 timmar. Det skall inte vara något problem att applicera pudret i de torra partierna. Superbalanced Powder håller även oljig områden mindre blanda. Alltså skall den passa alla hudtyper. Pudret är berikat med mineraler och den smarta dosan doserar alltid rätt mängd puder, varje gång. Låter inte dumt om man får fråga mig.