/ augusti 2009

22Aug 2009

Luscious Lips

Posted by at in Naglar

Detta lack från Essie skulle jag kunna tänka mig att ha på mitt bröllop. Den är inte för rosa men inte för vit heller. Perfekt nyans för just sådana tillfällen. Dock behövs två lager för bästa täckning.

 
21Aug 2009

Fluffy Marshmallows

Posted by at in Kroppsvård

Mmmm, säger jag bara till dessa två brukarna ovan. Fluffbabes har skapat en liten serie som heter Fluffy Marshmallows. I serien ingår produkterna:

– Allrengörning
– Diskmedel
– Duschgelé
– Body scrub
– Body butter

Body butter är verkligen krämig/fluffig och lämnar huden underbart len. Inte bara detta, den lukten är gudomlig gott också. Jag kan inte sluta lukta på den. Body scruben har ganska stora korn och känns lite som socker. Den lämnar huden len, men dock upplever jag att min hud känns fet. Även den luktar super gott.

Pris: Body butter 240ml. 259 kr och body scrub 240ml. 229 kr
Finns att köpa hos: Fluffbabes

 
20Aug 2009

Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief

Posted by at in Hudvård


Jag tycker om alla höstens färger och den vita snön på vintern. Men något jag inte gillar då är torr hud. Tyvärr, så är torr hud vanligt hos många och jag är en av dem. Under sommaren, speciellt efter bad och sol har jag använd mig utav Cliniques Moisture Surge Extended Thirst Relief. Denna oljefria persokofärgade gelén hjälper verkligen mot torr hud. Den även lugnar och fungerar som aftersun. Min hud älskar den. 

Moisture Surge Extended Thirst Relief kladdar inte och går super snabbt in i huden. Jag kan se hur min hud saknar fukt, så snabbt den tar upp gelén. Den tar bort synliga torra partier och känns lätt. Om man är mycket torr kan man använda gelén som 5 minuters fuktmask. Antingen tvättar man bort den eller duttar in resterna av gelén. Super bra att ha under sminket, men även på sminket om man vill ha extra fukt under dagen.

Nu hoppas jag bara på att den är lika bra under vinterhalvåret. Under sommaren har den varit min bästa vän och kommer att fortsätta att vara det under många somrar fram över. Vem vet, kanske vintrar också.


Pris:
50 ml. 375 kr
Finns att köpa hos Cliniques återförsäljare, som t.ex. Kicks och Åhlens

 
20Aug 2009

HIGH DEFINITION DUAL FINISH MICRO POWDER

Posted by at in Bas

Hur ofta händer det inte att man blir blank i t-zonen under dagen? Varje dag för min del.  Jag har alltid med mig ett matt puder och en borste för att matta ner de blanka ytorna i ansiktet. Ibland händer det att man tappar väskan och pudret går sönder. Inte bara blir man sur för att man är klumpig, utan jag blir även ledsen för pudret som jag betalat för några hundralappar. Väskan går kanske att tvätta, men inte alltid.

Ovan ser ni kanske lösningen till mitt problem. HIGH DEFINITION DUAL FINISH MICRO POWDER heter den. Det är märket Smashbox som ligger bakom detta transparenta puder. Den är olja-absorberande och man kan välja tre olika finish. Vill du ha en matt finish klickar du bara på “matte”. Vill man ha en naturlig lyster, vrider du till “Luminous”. Man kan även mixa dessa två om man nu vill det. Den suddar ut fina linjer och skyddar mot skadliga solstrålar med UVA / UVB SPF 15. Smidigt med borsten som sitter på röret.

Jag vill ha denna. Hoppas den kommer till Sverige snart. Någon som vet när den kommer hit?

Pris: $38

(Bild: Smashbox)

 
19Aug 2009

Essie hösten 2009 “Cuddle whit color”

Posted by at in Naglar

Essies höstlack lockar en aning mina ögon. Mink Muffs och Bright Tights skulle jag vilja ha ur denna höstkollektion 2009. Det ser ut som om alla lacken är utan glitter. Är det någon som testat något lack från denna kollektion och vad tycker ni om färgerna?

(Bild: Essie)

 
19Aug 2009

Exuviance = cellförnyelse

Posted by at in Hudvård

Exuvinace är ett medicinskt-dermatologiskt företag som forskar och utvecklar nya produkter för att förbättra hudvården. Exuviance utvecklas av det amerikanska företaget Neostrata. Ägarna till företaget är de världsberömda professorerna Dr. Eugene Van Scott och Dr. Ruey Yu. Deras forskning har pågått i över 40 år och de uppfann Alpha Hydroxyacid teknologin (AHA). Nu har de över 120 världspatent på sina produkter. Många stora kosmetikföretag “leasar” företagets AHA-patent, bl.a. L’Oreal, Avon, Estee Lauder, Elisabeth Arden, Md-formulation och Murad. Exuvinace har lanserat en helt ny genaration av AHA genom en exklusiv Poly Hydroxyacid (PHA), som passar alla hudtyper, även känslig hud. Poly Hydroxyacid (PHA) finns bara hos Exuvinace.

 

Lite mer info om PHA:

Glukonolaktone är en naturlig förkommande sockersyra i huden. Denna syra innehåller många hydroxygrupper som gör att den tillför huden mycket fukt. Pga molekylens storlek tränger den långsamt och skonsamt in i huden, detta gör att alla kan använda produkterna, även de med känslig hud. Glukonolaktone ger även huden cellnäring, antioxidanter, mjukhet, ämnen till att normalisera cellförnyelse och exfoliering och bättre naturligt skydd mot irritationsämnen.

Mer info: Exuvinace

 

Jag håller på och testar ett par produkter från Exuvinace. I veckan kommer det recensioner om produkterna.