/ Vård & Styling

22Nov 2015

Original & Mineral

O&M

För ett tag sen fick jag ett pressutskick med tre produkter från Australienska Original & Mineral. O&M har jag inte testat innan, har ni?

Deras produkter innehåller enbart naturliga ämnen (mineraler och oljor), de är alltså helt fria från skadliga ämnen. Tummen upp för detta. Inga produkter är testade på djur heller. Produkter jag fick hem var Maintain the Mane (Schampo & Balsam) samt en hårinpackning vid namnet Seven Day Miracle Moisture Masque.

Maintain the Mane passar alla hårtyper. De är mild återfuktande och innehåller bla macadamiafrö. Antioxidanter och aminosyror skyddar och hjälper nytvättat hår att hålla sig frisk.

Inpackningen Seven Day Miracle innehåller bl.a. macadiamiaolja och arganolja. Detta är en intensiv fukt mask för skadat hår.

Jag har testat alla tre produkterna ett par gånger och min favorit är masken. Den är rätt rinnig i sin konstinstans, vilket är ovanligt för en återfuktnings mask. Men det är lättare att fördela masken i hela håret. Doftar väldigt sött, typ vanilj. Schampo skummar dåligt, vilket jag saknar. På flaskan står det att man ska använda det två gånger innan balsamet. Hur länge den kommer att räcka, är ett frågetecken, känns inte som att den är dryg iallafall. Balsamet har jag inte fått någon bild av ännu. Jag återkommer med mer info efter jag testat produkterna fullt ut.

O&M´s produkter finns att köpa hos utvalda frisörsalonger och priserna ligger på ca 245 kr/produkt

1
10Jun 2015

L’Oréal Professionnel lanserar Profiber, en ny era av hårvård!

L’Oréal har med avancerade forskning upptäckt en dubbelmolekyl som heter APTYL100. Denna dubbelmolekyl verkar på insidan och återuppbygger cortex & berikar fibern samt katjoniska polymerer som verkar på utsidan så att ytan repareras samt ger håret mjukhet och flexibilitet. APTYL100 är den enda reparerande självgenererande molekylen.

1931 kom det första moderna schampot, 1979 kom den första inpackningen och i år, 2015, lanseras den första långtidsverkande behandlingen.

Pro fiber
Tre olika serier för olika behov.

 • RECTIFY – Ytrenoverande, långtidsverkande vård på ett skadat ytskikt Formulan är en lätt textur som bevarar hårets naturliga flexibilitet.
 • RESTORE – Reparerande, långtidsverkande vård på ett skadat ytskikt och kärna. Formulan är balanserad och har en lätt och krämig textur.
 • RECONSTRUCT – Anti-breakage, långtidsverkande vård på ett mycket skadat ytskikt och kärna. Formulan är rik och krämig.

Rek priser: Schampo: 199 kr, Balsam: 219 kr, Inpackning: 249 kr, Leave-in: 219 kr och Recharge kur: 299 kr/6st
Profiber 1
Tre nödvändiga steg för att man ska få ett resultat som varar. Allt börjar i salongen.

1. Ge håret en ny start i salong

FÖRBEREDELSE – Schamponering förbereder håret inför injektion av koncentrat samt Regenerate mask.

INJEKTION Injicering av koncentrat med aktiva ingredienser som gör håret mer glansfullt, mjukare och vackrare. Sköljs ej ur. Därefter injiceras Regenerate mask innehållande APTYL100 som återuppbygger och ger styrka till håret.

SKYDD – Applicering av Leave-in som ger värmeskydd och glans till håret.

2. Reaktivera vården hemma

SCHAMPOT ÄR FORTSÄTTNINGEN PÅ SALONGSBEHANDLINGEN Schampot är utvecklat genom ytstrukturerande avancerad teknik och förlänger hårvårdsresultatet från salongsbehandlingen med APTYL100. Håret känns som nytt från rot till topp med slätare yta, mjukt, glansigt, lätt och luftigt. Reaktiverar behandlingens effekt. APTYL100 finns kvar även efter 4 schamponeringar.

BALSAM eller INPACKNING + LEAVE-IN – För ett perfekt resultatBalsamet och masken bygger på avancerad, ytstrukturerande professionell teknik och förhöjer effekterna av salongsbehandlingen Pro Fiber och gör hårstrået slätare. Resultat: håret känns som nytt från rot till topp, med slätare yta, extra mjukt och glansigt.

3. Återaktivera med APTYL100 hemma

AUTO-REGENERATING RECHARGE MED APTYL100Återaktiverar den förankrade salongsbehandlingen. Förlänger behandlingens effekt till 6 veckor. Bör användas var 4:e schamponering.

Något som lockar dig kanske? Jag vill definitivt testa Profiber, låter hur bra som helst.

 

 
05Jun 2015

Tvätta håret med nya Matrix Biolage Cleansing Conditioner

BI_CC_500ml_Group_RGB_FINALMed nya Matrix Biolage Cleansing Conditioner behöver du inte använda något schampo. Detta är ett balsam som både rengör och vårdar på samma gång. Håret får en skonsam tvätt samtidigt som balsamet reducerar torrt och frissigt och gör håret enklare att kontrollera.

Matrix Biolage Cleansing Conditioners kommer i fyra varianter för att passa alla hårtyper – fint, normalt, tjockt och lockigt hår. Varje balsam är berikad med en superfrukt och har en underbar doft.

Rek pris: 279 kr/ 500 ml

2
25Maj 2015

Mood hårfärg – Nr 18 Mockabrun

Posted by at in Hårvård, Vård & Styling

moccabrun

Nr 18 Mockabrun från Mood

Jag brukar alltid tona håret, för jag tycker att det sliter mindre på håret. Denna gång valde jag en permanent hårfärg från märket budgetmärket Mood. Nr 18 mockabrun fick det bli, som är en brun nyans med gyllenbruna toner.

före, under och efter

Före | Under | Efter

Innan jag färgade håret hade jag en ljusbrun ton med gula toner. Jag valde att köpte två paket med färg till mitt axellånga hår och det räckte gott och väl. Färgen fick sitta i 15 min och resultatet blev toppen, något mörkare än min förra färg. I bruksanvisningen rekommenderade Mood att ha färgen i 20-30 min, vilket jag tror hade gjort färgen ännu mörkare.

närbild

Före | Efter

Slutsatser om Mood hårfärg: Jag blev super nöjd med resultatet. Jämn, naturlig och fin färg. Priset är toppen (ca 40 kr) och Moods hårfärg kan lätt fightas med de andra märkena. Mitt tips är att testa Mood innan du köper en “dyrare” hårfärg. Du kanske får bättre resultat dessutom. Jag tittade nästan aldrig på Mood innan, då jag tänkte att de säkert skit, men så va inte fallet och det är jag glad för. Utseendet på förpackningen är inte den snyggaste designen, men man ska ju inte döma innehållet efter utseendet, eller hur?! Vem vet, det var därför jag kanske aldrig köpte deras hårfärg. Jag är glad att jag gav Mood en chans.

1
23Apr 2015

Björn Axén lanserar hårborstar – Maple Wood Brushes

Posted by at in Hårvård, Vård & Styling

Björn Axén

EN BORSTSERIE SOM ÄR SKONSAM FÖR MILJÖ, HÅR OCH HÅRBOTTEN

Björn Axén lanserar Maple Wood Brushes, sex hårborstar för olika behov. Borstarna är tillverkade i hållbart FSC-certifierat lönnträ (Forest Stewardship Council), naturlig svinborst och joniserade nylonstrån för ett professionellt resultat. Borstarna ska alltså både vara skonsamma för miljön men även för håret och hårbotten.

Svinborst gör håret mjukt och glansigt då hårbottens naturliga olja distribueras ut över hårstråna. Dessutom stimuleras hårbotten och blir mindre fet. De joniserade partiklar på borstens nylonstrån sluter hårets yta och bibehålls fukten i hårstrået. Detta ska även motverka frizz och ökar hårets glans. Borsthuvudet har en keramisk yta som fördelar värmen från fönen jämt ut över större hårpartier. Föntiden förkortas, håret slits mindre och håret blir extra formbart.

 • Blowout Brush for long hair 380 kr
 • Blowout Brush for medium to long hair 380 kr
 • Blowout Brush for short to medium long hair 360 kr
 • Blowout Brush for short hair 360 kr
 • Detangling Brush for all hair types 380 kr
 • Finishing Brush for all hair types 360 kr

Björn Axéns Maple Wood Brushes lanseras i april/maj 2015 och kommer finnas till försäljning på bla Åhléns och Kronans Apotek.

 
05Dec 2014

EXIT Haircare recension

Jag har nu testat Exit Haircare i ett par veckor. I serien hittar vi 10 produkter, jag har testat 3 utav dessa. Här kommer en kort recension om dessa tre.

Exit Haircare

Arganoil Schampo
En mild rengörande och färgbevarande schampo som återbygger torrt och skadat hår med arganolja, utan att tynga ner. Den vårdande formulan rengör håret varsamt och är skonsam mot färgpigment. Pris: 85 kr/100 ml, 185 kr/400 ml, 355 kr/1000 ml

Arganoil Balsam
En utredande och färgbevarande balsam som återbygger torrt och skadat hår med arganolja. Detta balsam passar hår som har försvagats eller skadats av färg, kemisk behandling eller värmestyling. Rik på återbyggande och vårdande ämnen som återupplivar håret. Pris: 95 kr/100 ml, 195 kr/400 ml, 365 kr/ 1000 ml

Exit Arganoil of Morocco Hårinpackning 
Behandling som är rik på arganolja och macadamia, som återfuktar, tränger djupt in i håret och återbygger dess styrka och spänstighet. Pris: 215 kr/ 200 ml, 395 kr/ 1000 ml

Exit hairecare mask

Schampot löddrar fin och är drygt. Mitt hår känns återfuktat, härligt mjukt, ger glansigt och mindre frissigt.Balsamet och inpackningen gör håret mer lättarbetat, spänstigt och extra mjukt. Doften på dessa produkter är fräsch och passar de flesta, man som kvinna. Oftast märker man redan efter första tvätten om vissa hårprodukter passar och är bra för ens hårtyp, Exit är ett sånt märke. Helt underbara hårprodukter, har de tagit fram.

Ett plus i kanten och en sak man oftast inte tänker på, är att dessa produkter har stor och tydlig text på flaskorna. Jag som använder glasögon/linser varje dag hinner inte alltid stoppa i linserna innan duschen och måste verkligen titta noga så jag inte tar fel på balsamet och schampot. Exit har faktiskt underlättat för mig och jag ser snabbt vilken produkt som är vilken. Utseendet på flaskorna är modern och stilren, men tyvärr måste jag ändå dissa de mindre flaskorna (400 ml), då de är alldeles för hårda för att klämma ut något av produkten. Det finns pump på de stora flaskorna, men hade önskat att det även fanns på dessa mindre också.

Betyg: I sin helhet får Exit haircare BBBB av 5 möjliga B

Exit finna att köpa hos utvalda frisörer och på deras egna shop.

5
18Nov 2014

Color Rebel by Redken

Posted by at in Hårvård, Vård & Styling

Redken lanserar nytt, nämligen Color Rebel. Color Rebel är en tillfällig hårfärg (hår makeup) som appliceras med en svamp applikator. Finns tillgänglig i fem trendiga färger och en Limited Edition spray, Gold Glitter Spray. Att färga håret i coola färger är coolt. Vi kan allt mer och mer se det ute folk ute på gatorna, i media och hos kända profiler. 

kfy5aotrcdf6neyxbifd

COLOR REBEL-TEKNOLOGIN

– Pärlemopigment skapar multi-dimensionella regnbågsskimrande färgeffekter.
– Vattenbaserad färg gör att färgen fördelas jämnt över svampapplikatorn och att den sedan torkar snabbt efter applikation.
– Polymer-duo begränsar färgflödet och täcker varje hårstrå utan att klumpar eller kladd.
– Lera gör att polymerna upplöses i vatten för en flytande applikation och ett ultra-tunt färglager på håret.

Color Rebel finns i färgerna: 

 • Red-y to Rock: True red (lanseras i december)
 • Rebel Without a Coral: Punchy coral
 • Punked Up Pink: Fuchsia pink
 • Purple Riot: Bright purple
 • Gilty as Charged: Gold Shimmer

Pris: Rek pris 225 kr/20ml/st

Limited Edition! Gold Glitter Spray
Pris: Rek pris 225 kr/136 ml